Mustascher

”Jag hade en finne så jag kunde inte raka mig”

bild1

Ja, det var min ”ursäkt” den måndagen efter ett lov i tvåan på gymnasiet. Året var 1997. Det var dock ingen finne som gjort att jag kom med ”moppefjun” till skolan den dagen. Det var ett första stapplande steg in i vuxenvärlden och en längtan efter ett skägg. Alla stenhårda män hade ju skägg och det ville jag också ha. Jag ville verka lite nonchalant över det hela och inte avslöja att det faktiskt var ett medvetet val från min sida. ”Skägget” jag hade 1997 såg inte mycket ut för världen. Ett fnutt på hakan och nått fjun på överläppen, men ack vad stolt jag var.

Nu skriver vi 2014 och jag har sedan början av året odlat ut ett skägg och en mustasch av typen ”handlebar”. (Jag kommer återkomma till detta uttryck och varför det heter så i ett senare blogginlägg.) Jag hade ett relativt långt skägg tidigare men det var inte min grej så jag trimmade ner allt och sparade mustaschen. Man kan säga att jag gjorde en ”skägg-bulk”. Ni som tränar vet vad ”bulka” innebär. Sen ”deffade” jag fram en mustasch. Den mäter 16 cm mellan spetsarna sist jag mätte. Att ta hand om en sådan kräver en del. Det tar sin lilla tid varje morgon. Detta kommer jag att skriva om under denna Movember 2014. Kanske kan jag inspirera nån mer galning till att odla fram en rejäl ”flavour saver”. Jag vill dock varna redan nu! Mjukglassar och kebabrullar är ett minne blott om du inte vill äta i smyg och skövla en halv regnskog pga. av alla servetter som det går åt. Stay tuned Mo-bros! Nu åker vi!

Kategorier:Mustascher

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s