Insamling

1st Movember

Då var det dags! Första November och första blogginlägget i en, förhoppningsvis, intressant och rolig blogg! Här kommer jag att dokumentera min och min mustasch väg till världsherravälde. Jag började dagen med en sedvanlig ”shave down”, vilket innebär att jag rakade mitt redan skäggfattiga ansikte helt fritt från hårstrån. Eller ja, den lilla tvådagars-mustaschen jag faktiskt hade fick vara kvar. Jag vet att det är helt emot reglerna och många ser säkert det här som något helt oacceptabelt. Det är det också, det är ett vidrigt beteende ifrån min sida, för att gottgöra detta kommer jag dock inte att göra någonting. Så jag antar att vi får lära oss att leva med rådande situation.
IMG_0903.JPG

Men som sagt, första november är här och nu kör vi! Jag har inte hunnit kommit så långt i mitt mustischalsiska tänkande ang stilar, former, färger etc. Jag låter min mustasch växa ganska fritt och rebelliskt de första dagarna, jag skall låta mustaschen leda mig precis som den där stjärnan ledde de tre vise männen den där kalla decemberdagen för ett par år sedan.

Jag tror att de här första dagarna i Movember är oerhört viktiga för att lägga grunden till en fröjdig mustasch. Många män blir säkert otåliga och osäkra när starten kanske inte blir som man hade hoppats på, man går i hopp om att där på överläppen ska sitta en mustasch av Tom Selleck-rang bara efter ett par dagar, men resultatet är inte ens bättre än den där mustaschen som Jimmy, 13 år, hade odlat under sommarlovet i högstadiet. Här kommer därför mina bästa tips till en bra start i Movember:

1. Visa kärlek! Kärlek är en viktig del i många saker, så också när det kommer till att odla en mustasch. Massera gärna din mustasch/blivande mustasch, flera gånger om dagen. Lätta, cirkelformade rörelser med fingertopparna. Kanske på bussen till jobbet eller hemma framför tvn? Mustaschen uppskattar också, precis som allt annat, komplimanger. Berätta gärna hur fin din mustasch är och hur mycket du uppskattar den. Odla med hjärtat.

2. Tålamod! Rom byggdes inte på en dag säger dom, faktum är att Rom fortfarande byggs och växer. Din mustasch är antagligen flera år yngre än Rom och ingen förväntar dig att den skall vara i närheten av lika stor. Din mustasch har en hel månad på sig att växa, i mustasch-år är det längre tid än tiden det har tagit att bygga Rom. Hänger du med?

3. Öl! Enligt en snabb google-sökning så gynnar B-vitaminet i ölen din tillväxt. Jag lovar dock ingenting, men iallafall så brukar jag, efter ett par öl, se avsevärd skillnad i spegeln gällande mitt utseende. Mina manliga drag verkar förstärkas och det händer t.o.m att jag hamnar extra länge framför spegeln och tänker högt; ”fan, du ser ju riktigt bra ut ikväll Lucas”.
Juste, öl är ju också gott. Win-win.

IMG_0918.JPG

Så häng på min resa mot ett mustaschigare liv, vi gör det här tillsammans, dels för en rolig grej, men framförallt för att uppmärksamma människor om prostatacancer. En cancerform som, enligt statistik, är Sveriges vanligaste. All cancer är skit rent ut sagt. Det finns många sätt att stödja kampen mot prostatacancer och här kommer ett:
Skicka ett sms till nr 72929 med texten Blått50, så skänker du 50 kr till prostatacancerförbundet. Så billigt, så simpelt!

Långt första inlägg, stay tuned!

movember crew lucas testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s